El Partit Comunista contra el Barça

Autor

Del mateix autor

“El Partit Comunista de Rússia juga contra el FC Barcelona”, aquest titular no és conseqüència d’una errada en transcriure cap text, de fet aquest esdeveniment va tenir lloc aquest octubre i es va disputar a l’elit del futbol sala -o futsal- masculí. El 9 d’octubre del 2020 el PCR i el FCB es van enfrontar en les semifinals de la Champions de futbol sala i l’equip culer es va imposar –als penals- a l’equip rus. Pocs dies després els culers van guanyar el títol europeu i van consolidar el FC Barcelona com l’entitat esportiva amb més títols de campions d’Europa (41), molt per sobre d’altres entitats com el Milan, Bayern o Reial Madrid.
Però aquest article no tracta sobre el Barça, sinó sobre el PC de la Federació Russa (МФК КПРФ), club de futbol sala fundat el 2003 a partir d’una proposta del propi Partit Comunista de la Federació Russa en el context de les eleccions a la Duma. Diversos partits van impulsar la creació d’equips de futbol sala per jugar un torneig entre ells. L’equip comunista va emportar-se aquest campionat creat pels partits polítics.
Les bones sensacions esportives arrel d’aquest triomf animarien al Partit Comunista a donar el suport necessari per crear un projecte de futsal amb cara i ulls. L’encarregat -fins i tot exercint d’entrenador- seria el primer vice president del PCFR Iván Mélnikov, professor universitari de professió.
La decisió dels comunistes russos va ser tot un encert i l’any 2011 l’equip de futsal
va aconseguir pujar a la Super Lliga Russa (equivalent de la Primera Divisió a la Liga Nacional de Fútbol Sala espanyol).  Actualment, el seu pressupost és molt inferior al dels equips històricament més destacat del futbol sala rus, però això no ha estat un impediment perquè els comunistes siguin un equip de referencia a Rússia i Europa.
A la darrera temporada de la lliga russa, el PCFR va quedar en segona posició, fet que li va permetre accedir a la Champions, arribant a les semi finals contra el Barça.
La seva vinculació amb l’organització política no només és econòmica -una part important dels seus ingressos provenen de les subvencions d’aquest partit, sinó que comparteixen també els seus principis de justícia social, llibertat i fraternitat.
“Ens identifiquem totalment com una entitat esportiva dins del partit. El nostre treball i progres son un assumpte comú”. Aquestes paraules son del president de l’equip, Iván Mélnikov, fill de l’impulsor del projecte. En la línia de la vinculació entre partit comunista i equip de futbol sala, Mélnikov insisteix: “El partit ajuda a cercar fonts de finançament. Son organitzacions i persones que no expressen la seva simpatia directament amb la lluita política, sinó a través de tasques profitoses per a tota la societat, com l’esport”.


Articles relacionats

Darrers articles