Array

Ciutadans, desmuntat

Autor

Del mateix autor

Fawzía Abu Jáled

Roque Dalton

Vladimir Maiakovski

Un vídeo de 16 minuts titulat “Desmontando a Ciudadanos” i publicat per l’usuari de YouTube Raglan posa contra les cordes al partit d’Albert Rivera. El muntatge, que acumula en menys de 24 hores més de 60 mil visites, contraposa la imatge renovadora i progressista que els mitjans pretenen projectar de Ciutadans amb la realitat que custodien les hemeroteques.

Ciutadans, la joia dels mitjans, el “Podemos de Derechas” reclamat per la patronal, és desmuntat completament en uns pocs minuts de vídeo. Fent ús de retalls d’arxiu i materials publicitaris propis del partit, “Desmontando a Ciudadanos” repassa els vincles de Ciutadans i del mateix Albert Rivera amb el Partit Popular i l’extrema dreta franquista. Així mateix, ressegueix ràpidament totes les imputacions i casos oberts amb la justícia de membres del partit i es fa ressò dels més de 400 regidors trànsfugues que ha guanyat en els darrers anys.

El vídeo ataca frontalment la imatge progressista que alguns mitjans presenten del partit taronja. D’una banda, estableix els vincles calrs d’aquesta organització amb els principals empresaris de l’Íbex. Per un altre cantó, contraposa el seu discurs electoral amb les seves votacions parlamentàries, entre les quals destaquen:

– la negativa de C’s a condemnar el règim feixista de Franco
– la negativa de C’s a condemnar les retallades en salut
– la negativa de C’s a oposar-se a la retrògrada llei de l’avortament
– la negativa de C’s a oposar-se en contra del TTIP


Articles relacionats

Darrers articles

Què pot la poesia?

Joana Raspall i Juanola

Gabriel Celaya

Àmal Yarrah