Construïm l’esperança?

Autor

Del mateix autor

Vivim temps convulsos, és un fet. La nostra generació, la que va créixer amb el fantasma de la crisi econòmica de fons durant la infantesa, és la mateixa que es troba submergida en una nova crisi sense precedent en la seva etapa final de l’adolescència i primers anys de joventut. En aquest context, el nostre futur es veu ennuvolat i sembla que s’acosta la tempesta. Taxa d’emancipació juvenil en mínims històrics, crisi de preus i subministrament, guerra a Ucraïna, el record de la pandèmia de la COVID-19 encara present…

La promesa del fals benestar capitalista es troba sacsejant, castigant a la classe treballadora i enriquint al capital privat i, com sempre, en el clarobscur és on apareixen els monstres. Els discursos d’odi s’estenen com taques d’oli entre la classe treballadora gràcies a l’altaveu mediàtic que ha tingut l’ultra-dreta en els darrers anys. Altaveu que, alhora, els ha permès guanyar espai de representació parlamentària i institucional arreu Europa. El comunisme i la seva forma organitzativa, el Partit Comunista, és, com als anys trenta de fa un segle, el principal enemic de la reacció feixista.

Quina és llavors l’alternativa? És aquest panorama que pot semblar desolador un factor desmobilitzador de l’organització i la intel·ligència col·lectiva? Des de la Joventut Comunista de Catalunya entenem que, és justament en aquest clarobscur, quan més esforç hem de dirigir per l’organització de la nostra classe contra aquest sistema que està condemnat a col·lapsar periòdicament. En temps convulsos i de pèrdua de drets socials i polítics de la classe treballadora és quan més necessitat hi ha de presència comunista als nostres fronts per evitar que la solució que acabi imposant-se sigui, per una banda, l’austeritat i la reacció o, per l’altra, la socialdemocràcia que té com a objectiu fer sobreviure al sistema.

És per això que encetem la nostra campanya d’afiliació “Construïm l’esperança. Organitza’t a la Joventut Comunista” durant aquesta tardor. Perquè entenem que som els comunistes els únics que podem construir un horitzó socialista que il·lumini el camí a la classe treballadora i ens recuperi l’esperança en el nostre futur i en les nostres vides. El capitalisme i la societat de classes ens condemnen a la desgràcia, al malestar i a l’angoixa perquè ens fa esclaus d’ells. Perquè l’única forma sincera i realista que tenim per defensar els nostres pobles i barris, l’única eina que tenim per defensar el territori que és destruït per l’avarícia del capital, és el comunisme. I perquè nosaltres som la Joventut Comunista de Catalunya, treballem per l’emancipació de la nostra classe i l’alliberament nacional del nostre poble per avançar en la construcció d’una República Catalana sobirana i socialista lliurement confederada amb la resta de pobles de l’Estat.

La campanya es divideix en set eixos que són, alhora, els eixos principals de la lluita dels i les comunistes catalans en la nostra societat: República Catalana, Moviment Estudiantil, Moviment Obrer, Feminisme i LGTB, Habitatge, Medi Ambient i Solidaritat Internacional. El capitalisme xopa totes les esferes de la nostra vida i és per això que les joves comunistes hi som arreu: des de l’opressió nacional i l’imperialisme fins a la crisi climàtica o les violències masclistes, l’única solució real és la construcció del comunisme.

En períodes de reflux i replegament com l’actual, en què les organitzacions revolucionàries i transformadores ens trobem, més que mai, resistint, aquesta campanya és la mostra de com l’organització comunista és l’eina que precisem per a la victòria. Perquè volem deixar de resistir a les empentes del sistema i ens encaminem per construir un futur emancipador per a la nostra classe: volem deixar de resistir per començar a guanyar. Ara com ara, el Moviment Comunista Català es troba profundament dividit i amb una manca de direcció clara, enfrontat per disputes internes més enllà de les diferències ideològiques: per avançar, és necessària la coordinació unitària del MCC. Els objectius anteriorment esmentats seran impensables mentre les diferents organitzacions comunistes del país es trobin debilitades i incapaces d’arribar a consensos i acords de mínims.

Des dels valors de què són  el marxisme-leninisme i el centralisme democràtic les eines que la classe treballadora precisa per a la seva emancipació, la Joventut Comunista es mantindrà ferma als seus fronts per la construcció de l’horitzó socialista. Perquè el futur serà comunista o no serà – mai millor dit-… Construïm l’esperança, organitza’t a la Joventut Comunista!

Articles relacionats

Darrers articles