De mi no se’n va

Autor

Del mateix autor

Juan Navarro a l’acte d’homenatge a Josep Miquel Céspedes l’any 2014


Fidel Lora
De mi no marxa. Estarà sempre amb mi, sempre ho ha estat. El conec des que vaig néixer. És part de la meva infància, de la meva joventut i de tota la meva vida.
Era el meu veí, vaig jugar amb els seus fills, menjava a casa seva  i el veia marxar tots els matins cap a la fusteria amb la seva vespa, aparcada sempre a sota de casa. Aguantava estoicament les gamberrades que el seu fill i jo fèiem als veïns. Vaig veure, com al costat del meu pare, al costat del Canario, del Molina i molts altres, van organitzar i van fundar l’Associació de Veïns del barri.
Sempre seriós, militant comunista, rebel dins i fora. Amb ell vaig aprendre una cosa important i que per a mi el caracteritzava, escoltava sempre als altres. Mai va perdre les ganes d’aprendre i lluitar. Poques persones tenen la resistència i la capacitat de lluita d’en Navarro. El vaig veure lluitar en la seva vida quotidiana i resistir a embats importants de la vida. 
Per a mi un exemple, una gran persona. Sincerament, mai retornarem el que aquesta generació de comunistes va fer per nosaltres. Només podem respectar, recordar i fer-los el millor regal que es mereixen: construir el partit comunista del segle XXI. Així que cadascun a la seva tasca, a treballar. Això és el que va fer el meu veí, el meu amic, la meva família, el meu camarada NAVARRO.


Articles relacionats

Darrers articles