Com fer compatible els règims d’estances i visites dels fills de parelles separades i/o divorciades en un estat d’alarma?

Autor

Del mateix autor

En uns moments que tenim vigent el Real Decret llei 462/ 2020 que declara l’estat d’alarma i que és possible que es prorrogui I fer-lo compatible amb els drets dels progenitors que preveu el codi de família de Catalunya.

Com fem compatibles els drets de visites dels menors. Quin dret ha de prevaldre? La protecció de la salut? I el progenitor no custodi perd el dret de visites amb les criatures?

Sempre, el primer és l’acord dels progenitors per tal que no pateixin les criatures. Està permès el trànsit en els casos de custòdies compartides, per efectuar els canvis, tot amb les mesures de prevenció. En aquest cas és recomanable, no obstant això, evitar que els nanos surtin al carrer, per exemple, si hi ha custodia de setmanes alternatives, intentar consensuar 15 i 15 dies.

En cas de custòdia individual, es recomana consensuar substituir les visites intersetmanals, pels contactes telefònics, vídeo-conferències, parlar per whatsapp, intercanviar vídeos de les mares/pares i les criatures.

Els caps de setmana, tenir en compte si els nanos han de conviure amb persones grans o amb risc. Penseu que els menors són transmissors. Si és el cas, val més, negociar canviar els dies, per dies de vacances o altres caps de setmana (per quan s’estabilitzi la situació).

Abans de preparar les vacances de Setmana Santa amb un menor, ser cauts i fins que no desaparegui el risc, intentar no fer projectes que suposi mobilitat de les filles i fills, per evitar situacions de frustració. Ser realistes, protectors i posar la salut física I psíquica per davant de tot.

Olaya Lourdes Checa


Articles relacionats

Darrers articles