Ser jove i ser regidor

Autor

Del mateix autor

El dia 28 de setembre de 2023 vaig ser nomenat regidor de l’Ajuntament de Sentmenat, per la candidatura de l’Assemblea Ciutadana de Sentmenat. Aquell dia estava molt il·lusionat, ja que sempre és un orgull poder representar al teu poble, però, a la vegada també estava molt nerviós per voler-ho fer molt bé. Aquesta última frase resumeix una de les primeres dificultats que m’he trobat i és l’autoexigència de fer les coses perfectes, perquè has de demostrar tota l’estona que vals per ser regidor, malgrat ser una persona jove. Ja que a una persona de més edat se li associen unes aptituds i actituds, de responsabilitat i d’experiència aptes pel càrrec. 

De fet, si em fes un xarrup cada cop que m’han dit que no tinc experiència des que vaig començar al setembre, aniria cada dia borratxo. És curiós com intenten desmuntar tots els teus arguments utilitzant l’edat, és com si jo ara digués a un/a regidor/a que no té idea d’una política perquè no és politòleg com jo. A que sona elitista i discriminatori? Llavors emprar els anys com argument també ho és.

Durant aquests mesos també m’he fitxat en la forma en què es dirigeixen a mi, no és igual a la forma que es dirigeixen al meu company. A mi, en moltes ocasions, em fan explicacions com si fos un nen petit o tingués dificultat a l’aprenentatge, quan realment no saben quins són els meus coneixements sobre una matèria, però un altre cop actuen els prejudicis sobre la meva edat.

És cert que actualment Sentmenat tenim un ple bastant jove, comparat amb altres legislatures, això fa que aquest tipus de discriminacions no siguin generalitzades, sinó amb determinats membres de la corporació. També penso que gràcies a això i que, cada vegada més, els plens són espais més feminitzats, són llocs menys hostils i és molt fàcil poder intervenir. Això ho tinc comprovant amb els usos del temps, les persones més joves del ple tendeixen a parlar menys temps i respectar més el temps dels altres.

Dit això, continuarem lluitant per fer de Sentmenat, un poble socialment just, feminista, a favor dels drets LGTB, ecologista i lliure d’extrema dreta.

Articles relacionats

Darrers articles