Comunicat sobre les eleccions del 14F

Autor

Del mateix autor


Comitè Executiu de Comunistes de Catalunya
El proper diumenge la ciutadania de Catalunya està cridada a votar en unes eleccions atípiques. En primer lloc, perquè són conseqüència de l’ofensiva repressiva, amb l’episodi de la inhabilitació del President per penjar una pancarta, i perquè tot i que existia un acord entre la gran majoria de partits per ajornar-les, els tribunals van decidir que s’havien de celebrar, sense tenir present els perills per a la salut pública que pot representar la mobilització de milions de persones per votar. Tot i la tasca per garantir la seguretat en els col·legis electorals, i tot i que s’han batut rècords històrics de sol·licituds de vot per correu, el més adequat seria restringir al màxim la mobilitat i la interacció social de la ciutadania, per tal de limitar la propagació del virus.
A partir dels esdeveniments que s’han produït, i de l’evolució de la campanya, avui es pot afirmar que existeix una operació política i mediàtica per derrotar al sobiranisme per tots els mitjans, i que de triomfar, seria una derrota per a tots aquells i aquelles que lluitem per acabar amb el règim del ‘78. Una maniobra qeu busca situar al PSC en la presidència de la Generalitat, emulant un govern de coalició com el de l’Estat, amb els suports dels partits que s’autodenominen constitucionalistes, incloent un partit feixista com VOX. 
Fins el moment, el candidat del PSC no ha fet cap afirmació que faci pensar que no acceptaria els vots feixistes. De la mateixa manera, han criticat obertament les accions del moviment antifeixista contra la campanya de l’odi de l’extrema dreta. El perill d’una aliança d’aquest tipus va molt més enllà de qui governi. El perill és que es normalitzi una força feixista com a una opció política vàlida. L’amenaça feixista és real, i l’antídot és l’aïllament i el combat constant a la seva presència als mitjans de comunicació i als carrers. 
Avui és més necessari que mai bastir un front ampli que sumi tot el sobiranisme d’esquerres, des de l’independentisme fins al federalisme conseqüent que defensa el dret a l’autodeterminació, per construir una República Catalana socialment justa, radicalment democràtica, feminista, ecologista, antiracista, solidària i lliure de corrupció. 
Malauradament, encara ens trobem lluny d’assolir aquest front. Ens trobem en un moment de final de cicle, d’esgotament, de replegament sobre les pròpies posicions. Per aquest motiu,  Comunistes de Catalunya hem decidit no participar en cap candidatura en aquestes eleccions. Tot i això, seguirem treballant en aquest camí, teixint aliances amb l’objectiu de construir majories socials prou àmplies per donar resposta a les múltiples crisi que viu el país, i fer front al perill real del feixisme.
Comunistes de Catalunya, conscients de la gravetat de la situació, fa una crida al poble treballador català a votar de forma massiva per les candidatures que defensen el sobiranisme d’esquerres,  per derrotar l’operació d’Estat i anular qualsevol possibilitat d’incidència del feixisme en la política catalana. El país ha d’obrir una nova etapa en la lluita pels drets socials i nacionals, i això passa per un govern de la Generalitat liderat pel sobiranisme progressista.


Article anteriorEleccions a l’Equador
Article següentUn Bildu català?

Articles relacionats

Darrers articles