La primera Fira del Llibre Neus Català

Autor

Del mateix autor

Aquest any la Festa Realitat ha crescut. Per primera vegada s’ha celebrat la Fira del Llibre Neus Català. Una sorpresa per bona part del públic que, en arribar a la plaça de les Treballadores i dels Treballadors de la Harry Walker, varen trobar-se amb una festa remodelada, amb nous espaïs per debatre, assistir a xerrades, acostar-se a parades de diverses associacions, escenari per actuacions, espaïs per la restauració, per jocs infantils, la ja habitual zona internacional amb representació de diverses cultures i al seu costat tot un seguit de parades de llibres. 

En aquesta primera Fira del llibre Neus Català, hem acollit editorials com ara: Edicions del Pirata, Apostroph, Ediciones del Oriente y del Mediterráneo, Manifest, Verso, DBCoop, Editoral Candaya, Edicions 1979 o Viento Sur. Totes elles portaren una bona mostra dels seus títols i de les seves últimes novetats. Les temàtiques que els hi vàrem proposar i que van cobrir amb escreix eren: l’anticapitalisme i la lluita de classes, la defensa de l’ecologisme i la sostenibilitat, la lluita contra la violència de gènere i el racisme, el reconeixement de la diversitat, la recuperació de la memòria històrica, Xile, en commemoració de l’aniversari del cop d’estat, Palestina, etc. Els menuts i menudes també varen poder fullejar llibres, amb l’ajut d’escambells si no hi arribaven, varen poder escollir els que més els hi agradaven.

També vàrem rebre autores i autors que signaren els seus llibres: Marta Vigo Mitjans Que em portin al circ, José Mansilla Los años de la discordia [llegeix l’entrevista que li vam fer fa unes setmanes], Juan Luís Martínez L’horror, Manuel Delgado Gegants de barri: Geganters, festes i lluites urbanes a Barcelona.

La trobada va ser molt distesa i enriquidora, alguns dels editors ja es coneixien d’altres fires d’arreu del territori o varen aprofitar per establir nous contactes. La valoració per la seva part va ser molt positiva, varen apreciar la iniciativa, l’oportunitat d’entrar en contacte amb la nostra militància, els recursos que vàrem posar al seu abasti i l’ajuda que en tot moment se’ls hi va oferir.

Esperem que l’any que ve tornin aquestes editorials amigues amb els seus autors i autores i puguem afegir altres que aquest any no varen poder ser-hi, però ja ens han dit que no faltaran a la pròxima convocatòria.

Articles relacionats

Darrers articles