4 llibres per aquest estiu

Del mateix autor

Uni-versos silvestres

el primer poemari del cantautor de L’Hospitalet, en Dani Flaco, va publicar-se l’any 2019 però la pandèmia l’ha deixat en segon pla. Aquest llibre és una bona excusa per llegir poesia, segur que els versos d’un dels cantautors més talentosos de casa nostra encaixen bé amb la tovallola i la crema del sol. 

Tierra de mujeres

Entre l’assaig i la literatura més poètica, Maria Sánchez escriu per fer d’altaveu de les dones que, abans i ara, han viscut als camps espanyols, trencant amb el mite bucòlic d’allò rural. És un llibre dedicat a la terra, a les cures, al treball dur i a la dedicació, gens reconeguda, de totes aquestes generacions que han sigut base i motor de la Península. No queden fora debats com la despoblació, l’oblit d’allò rural, l’explotació de recursos naturals, les condicions laborals al camp o totes aquelles promeses polítiques que mai arriben. Ideal per si, com cada estiu, es torna al poble de la familia.

Un haz de naciones

Tot i que el seu autor, Xavier Domènech, ja ens el va desgranar en una entrevista fa uns mesos, aquest llibre és imprescindible per entendre el complex puzzle de la plurinacionalitat a l’Estat Espanyol, on totes les peces poden (o no) encaixar. Repàs històric i experiència pròpia en una combinació ideal.

Igualtat de ritus

La jove Eskarina està destinada a ser una maga. Però tothom sap que les dones només poden ser bruixes, i els homes només poden ser mags. Ni la bruixa Iaia Ceravellarda ni els mags de la Universitat No Vista entenen què empeny l’Esk a trencar les velles tradicions i divisions, però això no la frenarà. A cavall entre la sàtira i la fantasia, i amb l’humor característic de l’autor, aquesta novel·la ens introdueix al popular Discmón de Terry Pratchett, un univers improbable on la màgia ho fa tot més interessant. Aquesta aposta de l’editorial Mai Més és la primera de la sèrie en català, i qui vulgui seguir endinsant-se en el Discmón ja pot gaudir també d’altres llibres de la sèrie com “Guàrdies! Guàrdies!” i “Morth”.

Autoria

Articles relacionats

Darrers articles