4 pel·lícules per aquest estiu

Del mateix autor

La vida sense la Sara Amat

L’arribada de l’estiu és un bon moment per recuperar aquest film de l’any 2019, dirigit per Laura Jou i basat en la novel·la homònima escrita per Pep Puig. Conèixer la història d’una adolescent que fuig, els primers sentiments quan s’és quasi un nen i, també, la Catalunya dels 80 o les vacances dels infants en un poble, que podria ser qualsevol de les nostres comarques i que tant ens caracteritzen com a país. 

Litus

La pandèmia de la covid-19 ens ha evidenciat moltes coses, però en els mesos més durs una destacava sobre la resta: la gestió del dol. Aquest film del 2019 trobem sis amics i amigues, sis maneres diferents de fer front a la pèrdua d’un ésser estimat, en un punt indeterminat entre la comèdia i la tragèdia.

Pelea de chicas (Chick Fight)

L’Anna Wyncomb (Malin Åkerman) toca fons quan es crema la seva cafeteria, que francament tampoc funcionava gaire bé. És en aquest moment que la seva amiga Charleen (Dulcé Sloan) la introdueix a un local de lluites clandestines només per a dones. Un ring on no hi ha normes i sovint algun nas acaba trencat es converteix en l’inesperat refugi per moltes dones, que s’empoderen a cops de puny i de genoll. En format de comèdia lleugera i amb un repartiment de luxe (Bella Thorne, Alec Baldwin), és una pel·lícula de 2020 que funciona molt bé i tracta amb naturalitat temes com la sororitat, la lluita com a esport i la necessitat d’espais no mixtes davant l’opressiu dia a dia.

Aguas oscuras (Dark Waters)

Un advocat especialitzat en litigis mediambientals descobreix una connexió entre les creixents morts i malalties d’un petit poble ramader de Virgínia amb una gran multinacional de la química. Basada en una història real, la lluita per desenterrar el secret i que es faci justícia mostrarà l’enorme poder que tenen les grans empreses per sortir-se amb la seva. Una Erin Brockovich realista, protagonitzada per Mark Ruffalo, amb acompanyants de luxe com Anne Hathaway i Tim Robbins.

Autoria

Articles relacionats

Darrers articles