4 sèries per aquest estiu

Del mateix autor

Sky Rojo

Creada per Álex Pina (La Casa de Papel), explica la fugida de 3 prostitutes amb l’estil característic de les històries dirigides pel director de La Casa de Papel. Ha estat acusada de seguir un model narratiu molt semblant a l’exitosa sèrie de robatoris i, també, d’intentar ser un Tarantino d’anar per casa, però us la recomanem perquè ofereix una visió crua de la prostitució lligada als condicionants econòmics i perquè els seus capítols curts encaixen en qualsevol moment. Aquest juliol se n’estrena la segona temporada.

New Amsterdam

No es tracta d’una sèrie d’hospitals més. Lluny de la construcció d’una sèrie de metges basada exclusivament en el carisma d’un sol doctor, o en la vida i relacions d’un grup de metges, metgesses i infermeres, aquesta sèrie coral posa l’accent en la gestió de l’hospital públic més gran i antic de la ciutat de Nova York. L’arribada d’un nou director, sovint acusat de “comunista” per voler oferir una bona cobertura sanitària a aquells que ho necessiten i no sempre s’ho poden permetre, capgiren la vida d’aquest hospital que, com tants altres, s’han vist colpejats per la covid.

El ala oeste de la Casa Blanca (The West Wing)

Mai està de més recuperar un dels clàssics per fer una bona marató durant les vacances. Aquesta sèrie, centrada en la presidència dels EUA, explica des de dins com funciona el govern federal i extreu reflexions molt interessants sobre el paper de la democràcia dins el capitalisme. Cal veure-la tenint en compte l’amable abordatge que fa d’aquests temes, on la crítica mai arriba a ser profunda i on sempre s’acaba salvant, moralment, el sistema. De totes formes, si ha guanyat tans premis i és encara una sèrie de referència, és per algun motiu, i per això la recomanem.

Crazy Ex-Girlfriend

Una advocada d’èxit a Nova York s’adona que la seva vida és infeliç i ho deixa tot per creuar el país i canviar de vida. Per casualitat, no té res a veure, a la mateixa petita ciutat on viu un ex-nòvio de joventut. Amb un format de comèdia i plena de personatges entranyables i números musicals divertits, incloent l’autoparòdia, és una proposta fresca que aprofita per reflexionar sense dramatismes sobre les crisis personals, les addicions, la sororitat, les relacions tòxiques o la salut mental. Ideal pels calurosos dies d’estiu, especialment després d’una pandèmia que ha fet que moltes persones es replantegin si també haurien de deixar-ho tot i anar a viure a West Covina, Califòrnia, on la vida és més senzilla.

Autoria

Articles relacionats

Darrers articles