Editorial de juliol: orgull!

Dimarts va ser el dia de l’orgull LGTBI+, una jornada de lluita i reivindicació molt necessària en un moment on l’avenç en els drets...

Irene Ortiz: “El conflicte de les cambreres de pisos serveix de guia per a la lluita sindical”

La teva trajectòria organitzativa dins de Comissions Obreres és molt llarga i reconeguda, tot i ser una persona molt jove. Com descriuries el teu...

La política de l’amor i del soc perquè som

La política de l'amor és una de les idees-força de Gustavo Petro. El soc perquè som és el contingut i el nom del moviment...

El Tribunal Suprem acaba amb el dret a l’avortament i situa una diana sobre la igualtat matrimonial i l’anticoncepció

Com era d'esperar, la Cort Suprema dels Estats Units ha votat a favor de l’anul·lació de la  “Roe contra Wade”, la sentència històrica que...

La maledicció de la resiliència

Aquest mes de juny, el Govern central ha aprovat un paquet de 110 milions d'euros destinat a la resiliència turística de les regions extrapeninsulars,...

Dretans i nazis… units!

U. A Brussel·les, un tribunal va dictar el veredicte final sobre Antony Givoine, el qual va tractar de calar foc a la porta de...

Per uns moviments socials forts i emancipadors

Del mateix autor

El passat 29 de febrer, comunistes de Catalunya va celebrar la primera trobada de militants d’Activistes en els Moviments Socials.

Una jornada on vam poder intercanviar les diferents experiències del nostre treball en els Moviments Socials crítics i alternatius des d’una posició de classe i nacional.

Veiem molt positiu l’auge de moviments emancipadors i de canvis profunds com són el potent moviment feminista, el moviment contra la crisi climàtica, la defensa dels serveis bàsics, dels drets socials i a l’habitatge així com la resistència de la classe treballadora contra la precarietat i els seus drets bàsics com són unes pensions i un treball digne.

En aquest marc de debat, constatem algunes febleses del moviment, com són la fragmentació de les lluites, l’envelliment dels activistes sobretot en aquells que històricament es van conquistar Drets laborals i socials.

Però també veiem amb optimisme les noves generacions que s’incorporen a la lluita social, especialment dones joves en la lluita feminista, ecologista i per un habitatge digne l’antifeixisme i pels drets nacionals de Catalunya.

Veiem amb certa simpatia els canvis en governs anomenats progressistes en l’estat algunes comunitats autònomes i ajuntaments com és el de Barcelona on es plantegen canvis de millores per a la ciutadania.

Si bé veiem les limitacions que tenen perquè les polítiques de la unió europea amb el límit de la despesa i l’austeritat el limiten.

Que fer davant aquests governs des de l’esquerra i els Moviments Socials?

Primer no caure en la temptació de convertir-nos en corretja de transmissió, per això és imprescindible mantenir la lluita de transformació i canvi social, i oposició a les polítiques de dretes reaccionaries, etc.

Els Moviments Socials han de ser lliures autònoms, plurals i estar enfront de les institucions sempre amb esperit crític i objectiu a partidistes no a polític.

Per això els activistes comunistes hem d’ajudar i enfortir el teixit social dotant-lo de perspectives de conquestes socials per al conjunt de les classes treballadores i aturar lleis com ha fet la plataforma aturem la llei Aragonés o el moviment pel dret a un habitatge digne entre altres.

Antonio López
Responsable de moviments socials de Comunistes de Catalunya

Autoria

Articles relacionats

Darrers articles