Programació de la festa Realitat: davant la foscor, organitzem l’alegria militant

Autor

Del mateix autor

Com cada any, arriba la nostra festa, la Festa Realitat. En aquesta ocasió, se celebrarà el 30 de setembre a partir de les 10 h del matí, a la Plaça de les Treballadores i els Treballadors de la Harry Walker, a Barcelona. La Festa porta per lema “Davant la foscor, organitzem l’alegria militant” i està dedicada als 50 anys del cop d’estat imperialista a Xile contra el govern de Salvador Allende.

La Festa és un espai obert a la societat, un espai construït col·lectivament amb les hores i l’esforç de la militància, per trobar-nos, cuidar-nos, debatre i agafar energia per continuar la lluita que ens mou. Enguany, la Festa Realitat agafa embranzida i fa un salt endavant, en línia a l’avenç i el creixement que fa Comunistes de Catalunya. A nivell de continguts, trobem propostes ben variades des d’actes polítics, passant per una fira del llibre o tallers pels més petits, fins a humor o música; tot plegat organitzat conjuntament entre la Realitat, la Fundació Neus Català i Comunistes de Catalunya. 

Programació política: jornada sobre Xile i molt més

Al llarg del matí, comptarem amb la jornada “Xile, lliçons d’una derrota”, organitzada per la Fundació Neus Català a l’Escola Santiago Rusiñol (just al costat de la Festa). La jornada constarà de dues activitats, la primera d’elles començarà a les 10.30 h , la taula rodona “El govern de la Unitat Popular i el cop d’estat imperialista” amb la intervenció de Mireya Valencia (militant del PC de Xile a Barcelona), Claudia González (antropòloga cubana, membre de l’Associació de cubans a Catalunya José Martí), Verónica Dávalos (presidenta del Centre Salvador Allende de Barcelona) i Alba Blanco (resp. Internacional d’EUiA, membre de l’executiva del Partit de l’Esquerra Europea). La segona activitat organitzada per la Fundació serà la xerrada “Els efectes del cop d’estat a Xile i arreu” amb Joan Garcés (assessor polític personal de Salvador Allende). Aquest acte es farà també a l’Escola Santiago Rusiñol i començarà a les 12.30 h.

A més dels actes sobre Xile, la Festa comptarà amb la tradicional salutació del secretari general, Hèctor Sánchez, la secretària d’organització, Nora Sánchez i del director de la Realitat, Ricard Ribera.

La Fira del Llibre Neus Català

Com a novetat, aquest any se celebra la primera edició de la Fira del Llibre Neus Català, organitzada per la Fundació, on podrem trobar una dotzena d’editorials i amb diversos autors i autores signant els seus llibres a la mateixa plaça de les treballadores i treballadors de la Harry Walker. 

Les editorials que estaran presents a la Fira són: Apostroph, DBCoop, Ediciones del Oriente y del Mediterráneo, Edicions 1979, Edicions del pirata, Editorial Candaya, Icària, Manifest, Montesinos, Verso Libros, Viejo Topo i Vientosur.

Fins ara, comptem amb les següents signatures a la festa: Marta Vigo Mitjans amb el llibre  Que em portin al circ!, José Mansilla amb l’obra Los años de la discordia, Juan Luís Martínez amb el llibre L’horror, Manuel Delgado amb l’obra Gegants de barri: Geganters, festes i lluites urbanes a Barcelona, i Joan Tafalla i Alejandro Fortuna i, qui fa el pròleg i qui tradueix al català el llibre La qüestió meridional, d’Antonio Gramsci. 

L’espai internacional

Després de la bona acollida que va tenir l’espai internacional en la festa de l’any passat, enguany seguim apostant per acollir a organitzacions d’altres països i entitats que treballen la solidaritat internacionalista. A l’espai internacional hi trobareu: Partit dels Treballadors de Brasil, Colòmbia Humana, Defensem Cuba, Partit de la Revolució Ciutadana d’Equador, Perú Lliure, Partit Comunista Portuguès, Federació d’Associacions Catalanes Amigues del Poble Sahrauí, Front per una Revolució Antiimperialista Popular i Panafricana – França Ves-te’n de Senegal, Partit dels Treballadors de Turquia, Partit Comunista de Xile, Escombra Ciutadana de Burkina Faso i Via Democràtica i Obrera de Marroc.

En el marc de l’espai internacional, a primera hora de la tarda, també podrem gaudir d’una programació pròpia de xerrades. A partir de les 15.30h, comptarem amb “Turquia i la irrupció del Partit dels Treballadors”, a càrrec del mateix Partit dels Treballadors de Turquia; una hora després, serà el moment de parlar sobre el Sahel, amb la xerrada “Claus per entendre el què està passant al Sahel. Intervencions estrangeres i cops d’estat“, a càrrec de l’Escombra Ciutadana de Burkina Faso.

Programació de la festa infantil

El públic familiar podrà gaudir del concert del grup Rock per Xics a les 12 h del migdia, fins al migdia també hi haurà jocs gegants. Després de dinar, a les 16 h, hi haurà els contacontes Vivim del cuentu. També a la tarda hi haurà uns tallers científics pels més petits. Per a un públic una mica més crescudet, però per a tothom a qui li interessi, a la tarda també hi haurà un taller de sardanes i un torneig de ping-pong. 

Actuacions: humor, música i camaraderia

El vespre de la festa Realitat s’obre a les 19 h amb l’actuació de l’humorista Modgi, el còmic i guionista que participa de projectes com el Soterrani o la Sotana. Tot seguit, gaudirem de la cantautora Montse Castellà a les 20 h i, com a plat fort de la nit, actuarà el grup Figa Flawas a les 22 h. Per acabar la nit, punxaran PD Zitas i DJ Karmelas.

Articles relacionats

Darrers articles