La lluita per l’aigua

Autor

Del mateix autor

Més de 60 entitats denuncien l’actitud d’Agbar que impulsa processos de Judicialització, cal recordar que hi ha més de 43 municipis que estan en procés de municipalització de l’aigua. Aquestes entitats defensen que no “es faci negoci” amb un dret humà com és l’aigua, i donen suport als 43 municipis que volen desprivatitzar aquest servei essencial.

Molts dels municipis catalans que han començat processos de desprivatització per assumir-ne la gestió directa, s’han hagut d’enfrontar a processos de judicialització per part d’Agbar, una actitud inacceptable.

L’aigua és un bé comú per a les persones, no per les empreses que les gestionen. Agbar assetja ciutadans/es amb problemes econòmics i en situació de pobresa energètica, que s’ha vist agreujada amb la pandèmia de la covid-19. No podem tolerar com es “mercantilitza” un servei necessari per viure. L’aigua no pot estar en mans del mercat mai, hem de garantir l’abast per les persones, les comunitats i els ecosistemes.

Cal lluitar per la recuperació de la gestió pública de l’aigua, cal reforçar els béns comuns i fer front als embats de les multinacionals com Agbar. Cal posar fre a les situacions d’abús mitjançant processos de remunicipalització amb participació democràtica.

Hem de denunciar els entrebancs que està posant la Multinacional Agbar als municipis que tenen la voluntat de desprivatitzar i es troben amb l’actitud d’aquesta empresa de judicialitzar tots aquests processos, que ha presentat contenciosos-administratius de forma sistemàtica, gastant quantitats ingents d’euros contractant bufets d’advocats caríssims.

Cal denunciar la manipulació mediàtica que exerceix i la persecució que fa als diferents moviments socials i organitzacions que volen obrir el debat. Per últim volem donar suport als 43 ajuntaments que han iniciat processos de remunicipalització i als 150 consistoris on pròximament s’acaba la concessió privada de l’aigua perquè iniciïn els mateixos processos.

Aigua pública i democràtica

Diem no Agbar i diem Sí als ajuntaments que volem remunicipalitzar les concessions privatitzades.

Articles relacionats

Darrers articles