Defensar la democràcia i els drets dels treballadors i el poble. Realitzar la Festa do Avante amb seguretat.

Autor

Del mateix autor

 

Nota del Gabinet de Premsa del Partit Comunista Portuguès, originalment publicada en portuguès el 31 d’agost de 2020.

La realització de la Festa do Avante! ha estat un pretext per a una gegantina operació reaccionària que, més que la Festa, pretén atacar el PCP i sobretot obrir el camí per limitar l’exercici dels drets i llibertats dels treballadors i del poble, és a dir, el dret de resistir a la liquidació dels seus drets, tal com es veu amb la campanya contra l’1 de maig.

Aquest impuls antidemocràtic mal disfressat és queda completament a la vista quan, alhora, fan de tot per impedir la realització de la Festa, menteixen insistint en la idea que els festivals estan prohibits i pretenen no veure el que està passant, i ben fet, al país: desenes de festivals i espectacles que tenen lloc, a l’aire lliure o en espais tancats com Campo Pequeno; platges plenes de gent, inclosos turistes estrangers; centres comercials en funcionament; es van reprendre les activitats religioses, concretament la romeria d’agost a Fàtima amb molts milers de participants. Tal com pretenen no veure l’esperable en termes de desenvolupament de les diverses activitats, començant per l’inici de curs escolar de forma presencial i després amb proves de carreres de motor i motociclisme.

Aquesta operació no amaga que la Festa do Avante!, un important èxit polític i cultural, es prepari amb la garantia de mesures de prevenció i protecció de la salut que salvaguardin el gaudi en condicions de seguretat i tranquil·litat que compleixin i superin les que existeixen en múltiples activitats.

En la preparació de la Festa do Avante!, en la seva dimensió política i cultural, es va respectar el conjunt de mesures en la multiplicitat de procediments organitzatius en el marc de les disposicions legals vigents, en funció dels requisits assumits responsablement, tal com s’ha comprovat en totes les iniciatives que ha dut a terme el PCP. Això és el que s’ha procurat fer, tant en la necessària articulació amb les entitats sanitàries com, sobretot, a causa de la particular exigència que el PCP ha posat des del principi per garantir les indispensables condicions de prevenció i protecció.

Hem assistir a una acció orquestrada i articulada a diversos nivells, que implica la transformació de les estructures administratives de salut, que s’encarreguen de fer comentaris sobre qüestions sanitàries, en entitats que introdueixen discriminació. No podem deixar d’assenyalar que l’opinió de la DGS (Direcció General de Salut) conté, en diversos àmbits, nivells d’exigència més elevats en relació amb la Festa que el que s’ha establert per a altres iniciatives, especialment en la capacitat i ocupació dels recintes i espais fixos, que contrasten amb els espectacles que s’estan celebrant al país, ja sigui amb les fires del llibre que tenen lloc actualment a Lisboa i Porto, o amb altres iniciatives.

En el seu contingut, la Sentència reflecteix el reconeixement que a la Festa do Avante! es compleixen condicions de seguretat iguals o superiors a les freqüentment disposades a les platges, en els nombrosos espectacles i festivals que tenen lloc a tot el país o simplement quan es va a centres comercials. Sense perjudici de prendre nota de les recomanacions que s’aplicaran, en funció de l’avaluació concreta del pla de contingència presentat pel PCP (que serà publicat avui [31 d’agost de 2020]), aquest compleix i respecta el conjunt de normes vigents. En un context en què la garantia de protecció de la salut ha de respectar simultàniament els drets, les llibertats i les garanties constitucionalment consagrades.

La Festa do Avante!, un acte responsable organitzat amb la màxima exigència de protecció que el PCP no descuida i promou, és una contribució per afirmar el benestar, la salut i el gaudi de la vida.

La dimensió de l’ofensiva contra el PCP requereix una resposta. Una resposta que han d’assumir tots els membres del partit i tots aquells que valoren els valors democràtics, des del principi mostrant la seva presència a la Festa i, en particular, al míting de diumenge, fent d’aquesta presència una afirmació de llibertat i un acte de resistència i lluita en defensa dels drets dels treballadors i del poble.


Articles relacionats

Darrers articles