Array

Nuet crida a replicar a Catalunya l’experiència de confluència que ha permès guanyar ajuntaments

Autor

Del mateix autor

El coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet, ha llençat aquest dilluns una crida a les formacions d’esquerra alternativa a Catalunya a confluir a nivell català com s’ha fet a Barcelona amb esperit guanyador.

“La confluència ha multiplicat expectatives i ens ha donat alcaldies, i l’exemple paradigmàtic és Barcelona”, ha assenyalat Nuet, que ha esperonat a replicar l’experiència de cara a les eleccions catalanes. Així ho ha explicat el coordinador d’EUiA en una roda de premsa que ha ofert aquest dilluns a la tarda, en la qual ha valorat els resultats obtinguts en les eleccions d’aquest 24-M, en la qual la coalició ha aconseguit 366.008 vots i 358 regidores i regidors. Nuet ha avançat que EUiA serà un aliat d’aquells governs locals que garanteixin tant un rescat social i com el dret a decidir.

“Barcelona demostra que els drets socials i el dret a decidir poden anar de la mà, en una candidatura guanyadora, i pensem que això ho hauríem de fer a tota Catalunya”, ha considerat Nuet després de la victòria de BComú a la capital catalana i dels exitosos resultats electorals d’altres candidatures de confluència aconseguits aquest 24-M.

“S’ha demostrat que amb una candidatura de suma es pot guanyar”,ha afegit Nuet, que ha esperonat: “si fem això a Catalunya, les forces transformadores podem optar a la presidència de la Generalitat”. “Fa temps que nosaltres parlem de Syriza catalana, i avui aquesta idea està més viva que mai”, ha conclòs.

En aquest sentit, Nuet ha assegurat que “recollim el guant” llençat per Teresa Forcades, que va proposar un acord d’ICV-EUiA, Podem, Procés Constituent i la CUP. El coordinador d’EUiA també ha llençat una crida a les candidatures de confluència que han irromput als ajuntaments a “ajudar a crear sinergies”, “perquè els governs d’esquerres als ajuntaments necessiten un aliat a la Generalitat”.

Fer fora el PP i garantir un rescat social i el dret a decidir, eixos per als pactes locals

Pel que fa a les eleccions municipals i al període que ara s’obre per elaborar pactes de govern locals, Nuet ha destacat que EUiA perseguirà tres objectius: en primer lloc, fer ora el PP d’alcaldies com Castelldefels o Badalona, “sent part activa perquè aquests municipis tinguin una alternativa de progrés”. En segon lloc, cercar pactes d’esquerra per al rescat social. I en tercer lloc, “garantint que els ajuntaments juguen un paper actiu en l’execució del dret a decidir de Catalunya”.

Majories absolutes a Olesa i Montornès i victòries en nous municipis

Joan Josep Nuet ha traçat aquests eixos per als pactes municipals després d’agrair a la militància i als i les candidates l’esforç fet en la darrera campanya electoral. Un esforç que, ha subratllat, ha fet possibles els avenços assolits per EUiA i per la coalició amb ICV a les eleccions municipals d’aquest 24-M, en les quals l’Entesa ha passat de ser la cinquena a ser la quarta força més representada als municipis catalans, amb 358 regidores i regidors després de rebre 366.008 vots.

Nuet ha destacat que EUiA conserva les alcaldies de Montornès, on ICV-EUiA ha revalidat la seva majoria absoluta; d’Olesa de Montserrat, on el Bloc Olesà ha aconseguit refermar el seu govern amb una altra majoria absoluta; i molt probablement a Altafulla, on Alternativa Altafulla ha tornat a guanyar les eleccions i ha millorat els seus resultats del 2011. Així mateix, el coordinador d’EUiA també ha destacat que la coalició ha guanyat les eleccions a Sentmenat i ha aconseguit molt bons resultats amb diverses candidatures de confluència a Mollet, Sabadell i Blanes, on pot aspirar a guanyar l’alcaldia. Nuet també ha saludat que la coalició ha revalidat les seves majories a municipis on ha governat els darrers quatre anys, com el Prat o Sant Feliu de Llobregat.

Nuet també ha recordat que EUiA ha ampliat la seva presència als ajuntaments, també fora de l’àrea metropolitana, aconseguint representació en municipis com Pineda o Roda de Barà, i ha ampliat la seva presència en lloc com les Franqueses del Vallès, on la candidatura de confluència en la qual participa ha doblat la seva representació, passant de dos a quatre regidors.

Font: EUiA


Articles relacionats

Darrers articles