Novetats en l’extrema dreta: VOX pot entrar per primer cop a governar (I)

Autor

Del mateix autor

Poques setmanes abans de la manifestació “Prou Racisme”, al mig matí del dissabte 19 de març al Passeig de Gràcia de Barcelona, l’àrea d’Antifeixisme de Comunistes de Catalunya volem contribuir a escalfar motors a través de la publicació d’una sèrie d’articles ideats des de l’àrea. A partir d’un recull de fets rellevants, vinculats a l’extrema dreta, tractem d’analitzar-los tot formulant preguntes, emmarcades en diferents blocs temàtics i analitzats per diferents persones, tot i que encara continuem rebent aportacions a altres blocs temàtics i a nous perfils. 

Aquesta sèrie compta amb 6 blocs temàtics avui dia, en els quals han col·laborat i hi hem entrevistat a Adelina Escandell, Alba Blanco, Arnau Piqué i Pere Fernàndez.

Aquest primer bloc porta per nom “VOX pot entrar per primer cop a governar”. Preguntem a Pere Fernàndez pels preparatius i el context de la manifestació del 19 de març

Com avancen(m), a UCFR,  els preparatius de la Manifestació del 19 de març?

A la darrera trobada, molt recent (el dimecres 9 de febrer) d’organitzacions membres de la xarxa i de grups locals d’UCFR, hem avançat en els preparatius de la logística, crides sectorials, acte de cloenda de la manifestació, roda de premsa, jornada de ciberactivisme, activitats prèvies a les localitats, el suport a la ILP de Regularització. I hem creat les comissions de treball per desenvolupar les concrecions.

La manifestació del 19 de març es pot donar en una situació nova i excepcional de l’extrema dreta governant?

Efectivament. Aquesta és una reflexió que hem realitzat a la darrera trobada d’ UCFR. Realment, tot un crit d’alerta. Tot apunta al fet que de les eleccions d’aquest diumenge 13-F, a Castella i Lleó, el PP no tindrà pas majoria absoluta i VOX creixerà molt considerablement. I s’obre l’escenari d’un govern conjunt de PP i VOX.

Això obriria un precedent molt perillós

Sens dubte. Això significaria que VOX saltaria de condicionar governs a formar part d’un govern. I que Castella i Lleó es convertiria en laboratori de proves d’un potencial govern espanyol conjunt de PP i VOX.

Gens descartable, coneixent que el PP no assumeix una cultura democràtica antifeixista, de cordó sanitari a l’extrema dreta

Articles relacionats

Darrers articles