Il·lustració: La conquesta del cabirol

Authors

Del mateix autor


Pots descarregar el número en pdf en aquest enllaç

Autora: Mónica M
Descripció:

Des de La Realitat considerem que els espais de reflexió i proposta necessiten enfocaments integrals. Aquest plantejament impregna els nostres monogràfics, no només en la seva estructura i el contingut dels articles, sinó que fem un pas més enllà. Incorporem la il·lustració, com una pota més de la proposta. Comptem amb l’obra La conquesta del cabirol de la il·lustradora Mónica M.

Aquesta peça s’ha creat en base a la idea de que la natura recupera terreny i es situa en el bell mig de la imatge, tot fugint de les dinàmiques de destrucció del capitalisme i recuperant l’espai per a la vida plena. Si ens hi fixem, no és difícil trobar una idea de mobilitat urbana sostenible, amb un carril bici que marca el camí i un semàfor en verd per a les vianants que passegen i fan seus carrers i places. La recuperació de l’espai públic per a les persones que es desprèn de la placa penjada del semàfor, amb una picada d’ullet en clau feminista (“les dones també juguem a futbol”, ens diu la Mónica), ens aporta una sensació de tranquil·litat.

L’estrella roja a l’horitzó ens marca el camí cap a un model socialista on l’economia sigui compatible amb la vida i l’entorn natural.


Articles relacionats

Darrers articles