III Internacional del Rock’n’Roll: Rock’n’Rollers de tots els països, uniu-vos!

Autor

Del mateix autor

Fawzía Abu Jáled

Roque Dalton

Vladimir Maiakovski

REVOLUCIONEM EL ROCK’N’ROLL I ROQUEGEM EL COMUNISME
EL MANIFEST *

Us pensàveu que era broma? La IIIiRnR, després d’un any d’acumulació de forces i coneixement, fa el pas cap al seu espai natural: el carrer i les sales de concerts.

Vàrem aparèixer per crear un espai de goig i camaraderia, d’expressió i de memòria històrica. Contra el relat oficial que vincula rock’n’roll amb capitalisme, colonialisme i masclisme, la IIIiRnR reivindica que el fil roig de la història també cus les nostres jupes, les nostres camises i vestits de fantasia, els nostres somnis en tecnicolor. Hem gratat i hem tret a la llum tot un cànon, tota una tradició crítica, insurgent i rebel: de cançons balladores i mobilitzadores, de tornades que inciten a la camaraderia i a l’organització, de riffs que desperten l’orgull de classe i els desitjos de tiranicidi. D’aquí venim.

Però també tenim un present. Davall de l’aparent apoliticisme de les escenes rock’n’roll, darrere del fals sentit comú, del falaç individualisme i del general desficaci ideològic, ha resultat que som molta gent. Gent que milita en les organitzacions del seu territori o que està atenta i empàtica, participant de les mobilitzacions, dels debats públics i de les lluites. Gent que, alhora, vivim la vida amb el rock’n’roll com a banda sonora d’una manera de fer i estar, com una extravagant part de la nostra identitat que ens ha mogut a muntar grups, a promoure i a assistir a concerts, a col·leccionar discos o cançons en la memòria, a dibuixar, a obrir bars o a escriure sobre música. O a pentinar-nos de determinada manera. I ara ens hem organitzat.

Ens hem organitzat perquè les nostres vel·leïtats estètiques, les fantasies hedòniques i els ritmes rebels que també ens han fet ser com som han de tornar a estar presents en els espais militants, sobretot quan aquests fan festa. I perquè la lluita de la classe obrera i la nostra militància es visibilitzi cada dia més també en escenaris i clubs. Perquè no ens resignem a què no s’escolten els crits a ritme fort de les masses roqueres en aquests temps que, o són de lluita, o són de barbàrie. Per la llibertat d’expressió. Per l’emancipació de la classe obrera. Perquè si no som la solució, serem part del problema: és hora de donar testimoni, germans i germanes! Fem del Rock’n’Roll, novament, una amenaça

Ens veiem divendres 6 de juliol a la Meteoro i dissabte 7 a la Festa de Realitat, al Parc de Josep Serra i Martí, a 9 Barris: https://www.facebook.com/events/1867809920183383/

Contra tota opressió i contra la música merdosa, unitat!
Visca la III Internacional del Rock’n’Roll!!!


Articles relacionats

Darrers articles

Què pot la poesia?

Joana Raspall i Juanola

Gabriel Celaya

Àmal Yarrah