Array

Què fer davant la realitat?

Autor

Del mateix autor

Què fer? És la inevitable pregunta davant la realitat. Què fer davant la realitat quan aquesta és injusta, criminal, cruel? Moltes han estat les respostes a aquesta antiga qüestió. Algunes persones han negat la mateixa existència de la realitat. Altres consideren la realitat simplement l’ombra d’una idea. Durant segles, els filòsofs han interpretat la realitat, fins que Marx va resoldre que era necessari transformar-la.

“Què fer?” és també una dels textos més coneguts de Vladimir Ilch Ulianov, Lenin. Fou escrit l’any 1902 per a defensar una estratègia política, un model organitzatiu de partit i un pla de treball de la Classe Treballadora per a la conquesta del poder.

A “Què fer?” Lenin defensa una estratègia revolucionària, que deixa, sense renunciar-hi mai, en segon terme al parlamentarisme i el sindicalisme per a concentrar el seu esforç en l’organització de la Classe Treballadora en un moviment polític. Així mateix, Lenin defensa un model de partit reduït, format per una avantguarda de persones dedicades professionalment a la tasca revolucionària. Finalment, Lenin exposa quina ha de ser la tasca d’aquestes persones:

“L’organització d’un periòdic polític central per a tota Rússia ha de ser el fil fonamental al qual podríem agafar-nos per desenvolupar, aprofundir i ampliar incessantment aquesta organització (és a dir, l’organització revolucionària, sempre disposada a recolzar tota protesta i tota explosió)”.

Des de la Revolució Russa de 1917, en totes les revolucions populars han tingut un paper fonamental els òrgans de premsa revolucionaris. La informació sobre allò que ens envolta construeix la nostra percepció de la realitat. També la societat capitalista ha desenvolupat una immensa maquinària comunicativa, dedicada completament a perpetuar la seva realitat explotadora.

L’aspecte fonamental del periòdic central de Lenin, era que el redactaven els mateixos obrers a mida que s’organitzaven. Els seus articles, no estaven escrits per periodistes formats acadèmicament. Els escribien els treballadors i les treballadores de les fàbriques, sovint amb dificultats, però com a protagonistes de les seves lluites diàries.

“El diari no és només un propagandista col·lectiu i un agitador col·lectiu, sinó també un organitzador col·lectiu”.

Amb la voluntat de crear un mitjà de comunicació de la Classe Treballadora i per a la Classe Treballadora, els i les comunistes de Catalunya impulsem el Realitat.cat.

Realitat.cat vol ser molt més que un simple òrgan d’expressió partidari o un òrgan d’anàlisi teòric. Volem contribuir a organtizar la Classe Treballadora i esdevenir una eina útil al conjunt de la societat, des d’una perspectiva de Classe, Internacionalista i Revolucionària.

Cerquem la col·laboració i el compromís de tothom que algun cop s’han preguntat “Què fer?” davant la realitat. Tota aportació pot ser determinant. Som majoria les persones que estem disposades a enfrontar la realitat per a transformar-la.

Redacció del Realitat


Articles relacionats

Darrers articles