Ha mort Santi Romero, fotògraf de l’Avant

Autor

Del mateix autor

Ha mort en Santiago Romero. Per a qui no el coneixíeu, us expliquem qui era aquest company, el ‘Santi’: a partir de 1982 fou el primer fotògraf de l’Avant. Amb les fotografies va generar la memòria gràfica d’un dels intents més importants de construir un partit de i per als treballadors i treballadores de Catalunya.

Era un treballador incansable, un gran fotògraf. Una persona discreta, amable, generosa, solidària, amb una fina ironia i un gran sentit de l’humor. Estava present a totes les manifestacions, a les vagues, als piquets, a les assemblees obreres i de barri, a les marxes de les persones aturades, als congressos del Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC), als actes dels Col·lectius de Joves Comunistes (CJC), als actes sindicals de les CCOO, també als actes socials i esportius de la seva ciutat, Montcada i Reixac. A més de l’Avant, va treballar per a diversos mitjans: Lluita Obrera, Diari de Barcelona i La Veu de Montcada i Reixac, entre d’altres.

Les seves fotografies omplen les planes de l’Avant, i potser constitueixen el 60% del fons gràfic de l’Arxiu Josep Serradell. 

Volem transmetre el nostre condol a la seva companya Cristina, a la seva família i amistats.

Una abraçada molt forta, allà on siguis Santi! On estaràs sempre serà en el cor dels redactors i redactores d’aquella aventura de contra-informació que va ser el setmanari Avant, òrgan central del Partit dels Comunistes de Catalunya.

Félix Alonso, Eva Balart, Miguel Ángel Gea, Jordi López, Joana Mariné, Carles Santamaria, Rafael Solórzano i Joan Tafalla.

Articles relacionats

Darrers articles