Volem la pau a Gaza: el silenci ens fa còmplices

Autor

Del mateix autor

Fa 75 anys que l’Estat d’Israel ofega la població palestina exercint un règim d’ocupació, d’espoliació i d’apartheid, reconegut i documentat per Human Rights Watch, Amnistia Internacional i relators de les Nacions Unides. Aquest conflicte desigual fa massa temps que està actiu i ha marcat tres generacions de palestins i palestines. Durant aquest temps, l’Estat d’Israel no ha respectat els drets humans ni nacionals de la població palestina, i no ha buscat mai una resolució pacífica i justa d’aquest conflicte. 

La violència generada per l’atac de Hamàs contra Israel, del passat 7 d’octubre, i la declaració de guerra d’Israel contra la franja de Gaza, està causant milers de morts i ferits, especialment entre la població civil. És una catàstrofe humanitària de grans dimensions que creix cada hora que passa i que es veu agreujada pel bloqueig d’aliments, combustible, aigua i electricitat per part d’Israel. Els bombardejos constants i l’inici de les incursions terrestres, el 27 d’octubre a la zona de Gaza, ens fa testimonis d’un genocidi televisat, que s’està cometent amb total impunitat.   

Mentre escric aquest article, cauen bombes a Gaza, moren persones i ja són més d’11.300 palestins i més de 1.500 israelians morts i milers de ferits, la majoria dones i nens, així com 1,1 milions de palestins desplaçats. Alhora, s’estan reprimint les manifestacions i actes de suport en defensa dels drets de la població palestina arreu del món. Defensar la població i els seus drets nacionals no és cap crim i en cap cas s’ha d’equiparar a la defensa del terrorisme, només faltaria. Aquesta interpretació no mostra més que una perversa intenció de defensar les indefensables actuacions de l’Estat d’Israel i d’encobrir els seus més que perversos desitjos que no són altres que acabar amb tota la població palestina i ocupar definitivament tot el territori de Gaza. 

El degoteig continu de víctimes palestines i les constants violacions de drets humans per part d’Israel, tenen tot el suport i la complicitat dels Estats Units d’Amèrica i de la Unió Europea i li aporten milions de dòlars en ajuda militar. Concretament, el govern de l’Estat espanyol ha autoritzat l’exportació d’armes a Israel per un valor de 137 milions d’euros des de l’any 2000. Aquestes aliances més que censurables, ens fan còmplices de crims contra la humanitat i afecten la geopolítica internacional. En una regió que fa tants anys que està en conflicte molt ràpidament ens podem veure immersos en un conflicte mundial, del que seríem responsables i hauríem jugat un paper important en l’agreujament i acceleració de la violència. Apel·lem doncs a la responsabilitat col·lectiva, a desfer aquestes aliances de la vergonya, prendre mesures immediates per aturar els bombardejos i portar a judici als responsables Israelians d’aquest genocidi. No volem una nova Nakba. No volem ser còmplices: No en el nostre nom! 

Al municipi on soc regidora, Cornellà de Llobregat, no hem aconseguit cap declaració institucional per part del govern municipal liderat pel PSC. Des de la coalició en la qual  treballo i com a segona força política al municipi, fa temps que ho demanem: a la junta de portaveus, del passat 20 d’octubre, vam demanar que es fes aquesta declaració institucional, com han fet altres administracions (fins i tot del mateix partit polític), condemnant tota la violència infligida contra la població civil, demanant l’alto el foc i el compliment del dret internacional, establint un corredor humanitari per assegurar la sortida de la població civil més vulnerable, especialment menors i ferits crítics, així com per permetre-hi l’entrada d’ajuda humanitària. Per la inacció del PSC, que no va trobar necessari pronunciar-se al respecte, vam fer un prec al ple municipal del 25 d’octubre. El silenci, per part del consistori, persisteix, i la ciutadania es va concentrar davant de l’Ajuntament el 29 d’octubre per continuar reclamant aquesta necessitat d’aturar el genocidi i per un posicionament municipal en aquest sentit.  

Reiterem la necessitat d’aquesta declaració institucional, d’acord amb el manifest de la Comunitat Palestina de Catalunya així com la Plataforma Prou Complicitat amb Israel. Instem també a l’Ajuntament de Cornellà a treballar per fer efectiva la solidaritat internacional mobilitzant i treballant amb les associacions i entitats locals per tal d’enviar tota l’ajuda humanitària que sigui possible a Gaza. No podem continuar silenciant aquesta massacre, el silenci ens en fa còmplices! Els drets humans s’han de defensar des de totes les institucions públiques, a tots els espais de militància i àmbits de la vida.

Volem la pau a Gaza!

Articles relacionats

Darrers articles