Els Partits Comunistes i la lluita de Palestina

Autor

Del mateix autor

Tot seguit reproduïm la posició del Partit Popular Palestí i del Partit Comunista d’Israel -ambdós són membres de la Trobada internacional de partits comunistes i obrers- sobre el conflicte. 

PARTIT POPULAR PALESTÍ

El Partit Popular Palestí fa una crida als seus partidaris, al poble palestí i a totes les forces a construir una unitat nacional global, àmplia i forta durant la batalla per defensar la seguretat i els drets del poble, davant l’ocupació militar i el terrorisme dels colons.

El Partit Popular Palestí, en nota de premsa, considera que la resistència palestina és una resposta valenta contra l’ocupació, i forma part del dret del poble a continuar la seva lluita fins que recuperi els seus legítims drets a la llibertat, el retorn i la independència.

El Partit Popular Palestí culpa el govern d’ocupació israelià i a la comunitat internacional d’aquesta escalada.

El Partit Popular Palestí demana enfortir la unitat nacional palestina per donar suport al poble de la Franja de Gaza. El Partit Popular Palestí fa una crida als seus partidaris, els palestins, aquí i a l’estranger, a participar directament en aquesta lluita contra aquesta ocupació criminal.

Afegeix que la seguretat, l’estabilitat i la pau a la regió i al món només es poden aconseguir restituint al poble palestí els seus drets legítims.

PARTIT COMUNISTA D’ISRAEL

Els crims del govern feixista israelià, destinats a sostenir l’ocupació, estan conduint a una guerra regional. Cal aturar aquesta escalada.

En aquests temps difícils, repetim la nostra condemna inequívoca de qualsevol atac contra civils innocents i demanem a totes les parts que allunyin els civils del cicle de violència. Enviem el nostre condol a les famílies de les víctimes de l’ocupació, tant àrabs com jueus.

El Partit Comunista d’Israel fa responsable al govern feixista d’Israel de l’escalada extremadament perillosa de les últimes hores, que ha acabat amb la vida de molts civils innocents.

La setmana passada, els colons recolzats pel govern van arrasar els territoris ocupats, profanant Al-Aqsa i fent un pogrom als carrers d’Huwara. Des d’aquest matí, hem assistit a una escalada greu d’hostilitats que corre el risc de convertir-se en una guerra regional. L’amenaça d’una guerra d’aquest tipus s’ha alimentat de manera persistent per les accions d’aquest govern de dretes des del seu primer dia.

Els esdeveniments d’avui indiquen la direcció perillosa cap a la qual Netanyahu i els seus socis del govern dirigeixen tota la regió. Destaquem que és impossible “gestionar” el conflicte o resoldre’l militarment. Només hi ha una solució: esforçar-se per acabar amb l’ocupació i reconèixer els drets legítims del poble palestí i les seves demandes justificades. Posar fi a l’ocupació i instaurar una pau justa és el clar interès d’ambdós pobles.

El Partit Comunista d’Israel adverteix que el govern de Netanyahu està utilitzant els esdeveniments per llançar un atac venjatiu a la Franja de Gaza i demana a la comunitat internacional i als estats veïns que intervinguin immediatament per silenciar els tambors de guerra i iniciar una solució política.

El Partit Comunista d’Israel està preocupat per les possibles accions de represàlia contra els ciutadans palestins a Israel, especialment els que viuen a les ciutats conjuntes i als pobles no reconeguts d’Al-Naqab/Negev. Aquests últims ja havien pagat un alt preu per la deixadesa amb què els tracta l’estat. En aquesta realitat, les forces sanes d’Israel, jueus i àrabs per igual, han d’alçar una veu clara contra qualsevol intent d’incitar a la violència contra els grups o de prendre la llei per les seves pròpies mans. Hem de promoure activitats conjuntes que lluitin per una vida normal sense ocupació, discriminació o superioritat ètnica. Hem de lluitar per la pau, la igualtat i la veritable democràcia per a tothom.

Articles relacionats

Darrers articles