40 anys dels CJC, la joventut del PCC

Autor

Del mateix autor

El dissabte 25 de febrer es va celebrar, sota el format de Festa de Revolució, el 40è aniversari de la reconstrucció de la joventut comunista a Catalunya, la creació dels Col·lectius de Joves Comunistes el 5 de desembre de 1982. Més de 250 persones varen participar en l’activitat, que portava per lema “Per la pau, per la solidaritat antiimperialista, OTAN no”. 

Cal dir que la festa va ser un acte polític, una festa comunista, plena d’emocions pel retrobament de camarades després de molts anys, però també i sobretot de reivindicació del paper dels Col·lectius de Joves Comunistes en el moviment juvenil català de la dècada dels 80. A més, la festa també ha estat un acte solidari, els diners obtinguts, un cop cobertes les despeses, han estat destinats a la solidaritat amb Cuba.

L’èxit de la Festa confirma l’encert d’organitzar-la amb companys i companyes que van ser militants dels CJC als anys 80, independentment de la trajectòria personal posterior de cadascú, i d’uns criteris i mètodes de treball amplis, oberts i inclusius. La participació en l’acte de la Joventut Comunista de Catalunya i altres organitzacions polítiques juvenils que es consideren continuadores dels Col·lectius de Joves Comunistes, fundats l’any 1982, ha tingut un important valor polític. L’experiència dels CJC als anys 80 serà útil només si inspira i ajuda en les lluites de la joventut d’avui.

La Festa de Revolució ha deixat tres documents relacionats amb la història dels CJC dels 80: el vídeo del 40 aniversari, el Revolució del 40 aniversari i una col·lecció d’entrevistes  breus amb militants de l’època gravades durant la Festa. Aquests documents formen la base d’un projecte d’investigació a més llarg termini, que pretén localitzar i identificar la documentació dispersa per ajudar a fer que el llegat dels CJC dels anys 80 i 90 no es perdi i sigui accessible. El resultat d’aquesta investigació podria publicar-se en forma de llibre, com a fruit d’un projecte està encapçalat per l’historiador Martín Rodrigo, i s’hi pot afegir tothom que vulgui col·laborar i/o disposi de documentació de l’època, enviant un correu a: cj40aniversari@gmail.com

La Festa de Revolució ha estat el marc on s’ha presentat la iniciativa per commemorar el 40 aniversari de la creació dels CJC de l’Estat amb la celebració d’una Festa a Madrid el 18 de gener de 2025, organització nascuda amb l’impuls -entre d’altres- dels camarades catalans i amb qui durant els Col·lectius de Joves Comunistes vàrem mantenir una relació fraternal durant anys. Animem a tothom que ha donat suport a la Festa de Revolució del nostre 40 aniversari, a donar suport a la celebració dels 40 anys dels CJC de l’Estat omplint el formulari d’adhesió a la web: https://juventudcomunista.com o enviant un correu a: participo@juventudcomunista.com 

Un cop realitzats els objectius acordats en constituir-se el passat mes de setembre, el Grup Promotor del 40 aniversari dels CJC de Catalunya queda dissolt.

Articles relacionats

Darrers articles