Editorial de juliol: orgull!

Dimarts va ser el dia de l’orgull LGTBI+, una jornada de lluita i reivindicació molt necessària en un moment on l’avenç en els drets...

Irene Ortiz: “El conflicte de les cambreres de pisos serveix de guia per a la lluita sindical”

La teva trajectòria organitzativa dins de Comissions Obreres és molt llarga i reconeguda, tot i ser una persona molt jove. Com descriuries el teu...

La política de l’amor i del soc perquè som

La política de l'amor és una de les idees-força de Gustavo Petro. El soc perquè som és el contingut i el nom del moviment...

El Tribunal Suprem acaba amb el dret a l’avortament i situa una diana sobre la igualtat matrimonial i l’anticoncepció

Com era d'esperar, la Cort Suprema dels Estats Units ha votat a favor de l’anul·lació de la  “Roe contra Wade”, la sentència històrica que...

La maledicció de la resiliència

Aquest mes de juny, el Govern central ha aprovat un paquet de 110 milions d'euros destinat a la resiliència turística de les regions extrapeninsulars,...

Dretans i nazis… units!

U. A Brussel·les, un tribunal va dictar el veredicte final sobre Antony Givoine, el qual va tractar de calar foc a la porta de...

Ressenya de “Diversex”

Del mateix autor

Autors: Júlia Collignon Simó, Ferran Giménez Azagra

Il·lustradors: Núria Frago Cañellas, Ricardo Hermida Gil (Sr. Plástiko)

Editorial: Edicions Bellaterra

Publicació: novembre de 2021

Arriba Nadal i comencen les converses incòmodes a taula: aquell moment de l’any quan ens trobem petites i grans i, de cop, ens costa una mica abordar alguns temes. I potser és perquè estem més sensibles, potser és perquè cada vegada més el feminisme ens arrela a dins i ens costa passar segons què, ens trobem amb la necessitat de parlar amb les persones més joves de què és això de la diversitat sexual.

Aquest és un llibre curiós. Molt poques vegades es recomanen llibres d’assaig, o de no-ficció, però aquest crec que és un llibre molt rellevant per totes aquelles persones que tenen adolescents a prop. Aquest és un llibre pensat per parlar de sexe amb adolescents i joves, enfocat sobretot a totes aquelles persones que hi treballen en l’àmbit socioeducatiu, però també apte per a famílies que tinguin ganes de parlar amb els seus joves com a gairebé adults que són i no tinguin massa idea de com fer-ho. És un llibre per parlar de sexe però no només, sinó també de com ens relacionem, quina mena de relacions socioafectives desenvolupem i com ens enfrontem a aquestes quan no són exactament allò que sempre ens havien dit que havien de ser. Aborda diverses perspectives, però s’estructura al voltant de les adolescents: qui som, com som, quins plaers tenim, què vol dir estimar, què són les ITS, què vol dir l’autocura… És un bon regal si teniu professors o mestres a prop o si teniu adolescents a casa.

És un llibre de sexe sense estereotips, sense drama, per parlar de diversitats d’una manera amena i amb molt pocs complexos perquè sabem que sovint ens costa a les persones adultes parlar amb les més joves d’això, i realment si ens n’amaguem no els fem cap favor sinó tot el contrari.

Articles relacionats

Darrers articles