Ressenya de “Diversex”

Del mateix autor

Autors: Júlia Collignon Simó, Ferran Giménez Azagra

Il·lustradors: Núria Frago Cañellas, Ricardo Hermida Gil (Sr. Plástiko)

Editorial: Edicions Bellaterra

Publicació: novembre de 2021

Arriba Nadal i comencen les converses incòmodes a taula: aquell moment de l’any quan ens trobem petites i grans i, de cop, ens costa una mica abordar alguns temes. I potser és perquè estem més sensibles, potser és perquè cada vegada més el feminisme ens arrela a dins i ens costa passar segons què, ens trobem amb la necessitat de parlar amb les persones més joves de què és això de la diversitat sexual.

Aquest és un llibre curiós. Molt poques vegades es recomanen llibres d’assaig, o de no-ficció, però aquest crec que és un llibre molt rellevant per totes aquelles persones que tenen adolescents a prop. Aquest és un llibre pensat per parlar de sexe amb adolescents i joves, enfocat sobretot a totes aquelles persones que hi treballen en l’àmbit socioeducatiu, però també apte per a famílies que tinguin ganes de parlar amb els seus joves com a gairebé adults que són i no tinguin massa idea de com fer-ho. És un llibre per parlar de sexe però no només, sinó també de com ens relacionem, quina mena de relacions socioafectives desenvolupem i com ens enfrontem a aquestes quan no són exactament allò que sempre ens havien dit que havien de ser. Aborda diverses perspectives, però s’estructura al voltant de les adolescents: qui som, com som, quins plaers tenim, què vol dir estimar, què són les ITS, què vol dir l’autocura… És un bon regal si teniu professors o mestres a prop o si teniu adolescents a casa.

És un llibre de sexe sense estereotips, sense drama, per parlar de diversitats d’una manera amena i amb molt pocs complexos perquè sabem que sovint ens costa a les persones adultes parlar amb les més joves d’això, i realment si ens n’amaguem no els fem cap favor sinó tot el contrari.

Articles relacionats

Darrers articles