Torna la festa, torna la lluita

Del mateix autor

El 18 de setembre, al Parc Josep Serra i Martí de Nou Barris, torna la festa realitat, la festa dels i les comunistes de Catalunya. Una festa per al debat, la lluita i l’oci compromès. Un espai de trobada per a tota la gent que vol transformar la societat des de les seves arrels més profundes, que combat les injustícies, l’explotació, les opressions i totes les formes de discriminació. La festa realitat, que porta el nom del setmanari comunista, torna dos anys després, amb una aturada a conseqüència de la pandèmia. Tot i les dificultats, les restriccions i la por que encara existeix al virus, aquest any podrem gaudir d’una nova edició, en què Ginestà i Koers són els caps d’un cartell ple d’activitats, pensades per tots els públics, que tindrà presents les lluites d’avui i el record de les lluites del passat.

La festa realitat és hereva dels aplecs que des dels temps més remots celebra la classe treballadora per celebrar la companyonia, la camaraderia forjada en les lluites, la cultura compromesa, i una diversió allunyada del que ens imposa el consumisme. La festa que porta per nom l’òrgan d’expressió de classe és hereva de la Festa de Treball del PSUC i de la Festa d’Avant del PCC. Recull les experiències de dècades, de segles, però mira cap al futur, cap a les lluites que cal donar i organitzar. Avui és fonamental organitzar la lluita contra les noves formes d’explotació protagonitzades per empreses com Glovo, Uber, Amazon, que tot i la seva imatge hipermoderna, aplica unes estratègies antiobreres i antisindicals pròpies del segle XIX. També és imprescindible la lluita contra l’emergència climàtica, i contra totes aquelles polítiques que es porten més ràpidament cap a l’abisme del col·lapse social i climàtic. Un exemple clar és l’ampliació de l’aeroport del Prat, que tot i els estires i arronsa, suscita el consens entre el govern espanyol i el català. Des d’aquest número especial volem aprofitar per fer una crida a participar en la mobilització del 19 de setembre contra aquesta aposta per un model que ens porta al desastre en termes ecològics, socials i econòmics.

El compromís, la lluita i la cultura es troben, per tant, en la festa de la militància de la resistència al capitalisme, amb un programa que podràs trobar en les pàgines d’aquest número especial en paper del setmanari realitat. De la mateixa manera, us portem entrevistes a Koers i Ginestà, i a la colla jove de teatre Carpe Diem, perquè coneixeu de més a prop els grups de la festa.

Autoria

Articles relacionats

Darrers articles