12 de Maig. Dia Mundial de la Fibromiàlgia i de la Síndrome de Fatiga Crònica Sensibilitat

Autor

Del mateix autor

Remei López, Presidenta  d’AFIMOIC-Associació de fibromiàlgia de Mollet.

AFIMOIC com cada any vol donar a conèixer com són les nostres malalties i fer-les visibles, i que els mitjans de comunicació es facin ressò.

Fa més d’un any que estem patint una pandèmia global del maleït virus COVID-19, necessitem que la vacunació arribi a tota la població com més aviat millor.

Els símptomes de les persones que han passat per la COVID sense necessitat d’Hospitalització són: un dolor immens, un cansament extrem, i segons ells no podem amb el seu cos, aquest mirall tan semblant són els nostres símptomes més molts altres, però malauradament no hi ha cap prova mèdica que ho detecti tampoc sabem quina és la causa, i així hem de viure dia rere dia. Una de les nostres frases és “De vegades dutxar-me és el primer desafiament del dia”.

Aquest any s’ha publicat un estudi que han dut a terme a l’hospital de la Vall d’Hebron, és un tractament que millora els nostres símptomes i la nostra qualitat de vida, i és el següent: l’estudi FIBROWALK. Aquest estudi combina un enfocament multicomponent basat en l’educació en neurociència del dolor (PNE), exercici terapèutic, teràpia cognitiva conductual (TCBT) i mindfulness.

Es tracta del primer estudi en què el tractament multicomponent és tan complet i el primer que demostra l’eficàcia del resultat combinat d’aquestes teràpies. És un estudi pioner, ja que “ha demostrat ser un tractament eficaç millorant els pacients, les tècniques s’han realitzat fora de l’hospital, en un entorn de natura”.

Aquest estudi, obra una esperança per nosaltres, per tant Afimoic demana a la Unitat de Fibromiàlgia de l’Hospital de Mollet que posi en marxa aquest tractament posant els professionals adequats per millorar l’estat de les persones afectades per aquestes malalties. Dins d’aquesta unitat són ateses per reumatologia, psicologia, internista i infermeria, però no són prou. Les visites que ens fan cada vegada són a més llarg termini, a l’any o un any i mig, i les de psicologia es fan en una teràpia de grup reduït tres vegades l’any i podem accedir pocs pacients.

És per això que continuem reivindicant que les visites siguin més freqüents, que apliquin totes les condicions que segons aquest estudi ha demostrat que milloren tant els símptomes com la qualitat de vida, i que posin els professionals adequats que necessitem: psicòlogues, fisioterapeutes, psiquiatres, internistes i reumatòlogues.

Més que mai hem de defensar la sanitat pública 100%.

Articles relacionats

Darrers articles