Som un poble revoltat

Authors

Del mateix autor

Som un poble mestís, que no celebra la raça, que no pregunta l’origen, que no coneix cap puresa, som un poble teixit amb gent d’arreu, fet de pedaços d’una humanitat diversa, som un poble com qualsevol altre, ni pitjor ni millor que cap altre poble fill de la terra.

Som un poble industriós, de gent senzilla i laboriosa, de gent humil i treballadora, un poble que es guanya la vida, dia a dia, amb suor i esforç, amb enginy i amb tenacitat, un poble que honra als ancians, que educa a la canalla, que venera les mares, som un poble que aspira a la prosperitat.

Som un poble dialogant i compromès, ens organitzem, ens associem, cooperem, som conversadors, creatius i sociables, critiquem, ens afiliem, militem, la nostra llar són els carrers i les places, ens mobilitzem, protestem, lluitem, la nostra història està plena de barricades.

Som un poble amb memòria, recordem amb orgull l’antiguitat del nostre parlamentarisme, tenim present el record dels milers de caiguts en les lluites contra les tiranies, sabem el valor de la sang vessada a través dels segles, ens neguem a oblidar l’horror criminal del feixisme.

Som un poble lliure i mai hem doblegat els genolls davant dels tirans, tantes vegades que ens han escanyat, sempre hem tornat a respirar, som un poble indomable que coneix la derrota però no la rendició, tantes vegades com ens han esclafat, ens hem tornat a aixecar per exercir la llibertat.

Som un poble indignat, ferit per la presó injusta i per l’exili, ofegat per cadenes repressores, cansat d’una llarga condemna humiliant, som un poble plantat davant la hipocresia, aixecat contra l’insult i la injúria, un poble enfurit per la violència de l’enemic i per la seva impunitat.

Som un poble revoltat, contra l’opressió d’una oligarquia tirànica, contra la perversió d’unes institucions corruptes, contra l’explotació d’una classe parasitària que s’enriqueix del nostre treball, som un poble dempeus contra la injustícia, som una pinya de gent sostenint un castell d’humanitat.

Som un poble revoltat, alçat contra mals governs i tribunals pervertits i reaccionaris, decidit i ferm davant la brutalitat policial, un poble que vol decidir el seu futur i pels altres pobles ser tractat d’igual, un poble en lluita per la sobirania, un poble que no abandona i que està disposat a caminar fins al final.

Som un poble revoltat, un sol poble, una immensa majoria, un poble que respecta les opinions contràries i que debat les veritats amb arguments, un poble que vol escoltar-se i decidir el seu camí sense coaccions ni amenaces, un poble que es vol deslliurar de la mordassa i parlar lliurement.

Som un poble revoltat, un poble que ben a prop reconeix l’enemic, que en els altres pobles cerca les aliances, un poble treballador que vol compartir un futur fecund amb tots els pobles del planeta, un poble que té per horitzó la veritable democràcia.

Som un poble revoltat, enmig de dolorosa batalla, un poble que esquiva els cops amb esperança, un poble que predica amb l’exemple i combat amb la paraula, un poble hàbil que camina entre el fum carregat d’audàcia, un poble pacient que pensa, que camina, que avança.

PA


Articles relacionats

Darrers articles