Ve d’una hora i va de ràtios, 16M, vaga a l’educació pública catalana

Autor

Del mateix autor

El passat 2 de maig tots els sindicats (USTEC·STEs (IAC), CCOO, I-CSC, ASPEPC·SPS, CGT, UGT) representants dels i les treballadores presents a la Mesa Sectorial del Personal Docent No Universitari van decidir tancar-se a la seu del Departament d’Educació a Barcelona. Amb aquesta acció unànime, els sindicats van voler fer palès el rebuig a l’actitud immobilista de la Conselleria en el marc de les demandes legítimes del col·lectiu docent per tal de revertir les retallades arran de la crisi econòmica.

Malgrat el creixement econòmic dels darrers sis anys, les nefastes retallades del 2010 no han estat revertides, ni l’actitud de l’administració pública sembla indicar que s’hagin d’acabar revertint. Sota aquest pretext, i davant la negativa de la conselleria de negociar un Decret Llei que proporcionés recursos suficients per encarar l’inici de curs 2019/20 – amb les mínimes garanties pressupostàries per al personal docent i per una educació inclusió i qualitat- els sindicats han registrat i acordat la crida a la Vaga en l’àmbit de l’educació pública catalana el dia 16 de Maig.

En aquest sentit, la convocatòria de Vaga és molt clara pel que fa a les seves demandes:
• Restabliment de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal d’aplicació al curs 2019/20 i recuperació de l’horari de permanència del professorat de Secundària.
• Reducció de les ràtios i garantia de cap tancament de grups a la Pública.
• Retorn d’altres condicions retallades que perpetuen la precarietat laboral dels i les docents als centres educatius.

Davant d’aquesta situació, els responsables polítics de la Generalitat en matèria educativa no poden mirar cap a una altra banda. La passivitat mostrada en enfront de les demandes de la comunitat educativa catalana d’ençà de les retallades ha dibuixat l’únic camí possible avui dia per revertir la situació de desatenció a l’educació pública catalana: la mobilització a través de l’enfortiment dels llaços entre la comunitat educativa i els representants dels i les treballadores.

Ja vàrem dir, en la presentació de l’àrea d’Educació de Comunistes de Catalunya, que l’educació pública d’avui, en totes les seves dimensions, està passant per un moment crític ple de dificultats en forma de fronts de batalla que exigeixen un posicionament i una lògica d’acció dels i les comunistes. Per això mateix ens sumem a la lluita del personal docent de la Pública per revertir les retallades.

I és que ens hi juguem molt: l’escola pública i democràtica és, des de les seves primeres passes fins avui en dia, un vehicle d’empoderament popular per la seva capacitat transformadora de la realitat concreta. Protegir l’escola pública no és només protegir un espai reservat a l’aprenentatge, a la cohesió i la cooperació entre iguals, sinó que és també protegir el futur de les classes treballadores i per tant el benestar de la societat.

Ve d’una hora i va de ràtios!

David Sánchez
Secretaria d’Educació de Comunistes de Catalunya


Articles relacionats

Darrers articles